Andrew, Senior .NET Developer bij Novaware

Altijd al willen weten wat een senior .NET Developer doet bij Novaware? Andrew vertelt over zijn werk als Lead Developer bij Novaware.

Vacature Senior .NET Developer

Even voorstellen…

Kun je wat vertellen over je achtergrond en hoe je bij Novaware terecht bent gekomen?

Na het afronden van mijn studie informatica ben ik gestart als software engineer. Tijdens mijn studie kwam ik voor het eerst in aanraking met de Microsoft Technology Stack. Met mijn bijbaan bij een plaatselijk softwarebedrijf heb ik ervaring opgedaan met web development. Dit sprak mij enorm aan en ik besloot me hierin verder te specialiseren.

Na de eerste fase van mijn loopbaan werden mijn interesses en vaardigheden steeds duidelijker voor mij. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de overstap naar Novaware, een organisatie met voor mij veel raakvlakken. Bij Novaware werken we volledig met de Microsoft Stack en houden we nieuwe ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Bovendien is Novaware geen doorsnee IT-bedrijf.  Je ziet dat de samenstelling van het team en de mate van persoonlijke aandacht maken dat het een plezier is om met elkaar samen te werken en onze klanten te bedienen. Dat is voor mij een belangrijke motivatie.

Werkzaamheden

Welke vaardigheden zijn belangrijk voor jouw functie?

Voor een Senior .NET Developer is het belangrijk om technische uitdagingen goed te begrijpen en daarbij het team te kunnen ondersteunen vanuit eigen ervaringen. Hierbij heb je een wat meer coachende rol binnen het team. Naast het vermogen om complexe problemen te analyseren en op te lossen, dien je te beschikken over sterke communicatieve vaardigheden. Belangrijk is bijvoorbeeld het duidelijk uit kunnen leggen van technische concepten aan zowel technische als niet-technische teamleden.

Vanuit persoonlijke interesses vervul ik daarnaast de rol van lead developer. Binnen die rol hou ik me onder andere bezig met het opstellen van technische richtlijnen en het documenteren van best practices. Ook ben ik verantwoordelijk voor het behoud van onze partnerships en alles wat daarbij komt kijken. Dit is van groot belang voor ons ontwikkelteam, maar ook voor Novaware als geheel. Op dit moment zijn wij Microsoft Gold Partner en Umbraco Gold Partner. Elk jaar is er weer aandacht nodig om deze partnerships te behouden.

Kun je ons vertellen over een project waar je aan hebt gewerkt en wat jouw rol daarbij was?

Als Novaware hebben we meegewerkt aan de vernieuwing van het weblandschap van De Nederlandsche Bank. Een project met veel betrokken partijen en uitdagende technische aspecten. Een van de verantwoordelijkheden binnen deze opdracht was het uitdenken van  een passende CI/CD-pipeline binnen DevOps, zodat releases frequent en zonder downtime uitgevoerd kunnen worden. Samen met collega architect Corné en een architect van De Nederlandse Bank zijn we gekomen tot een oplossing die het deploymentproces automatiseert en voldoet aan alle eisen op het gebied van beschikbaarheid, veiligheid en beheerbaarheid.

Werken bij

Wat vind je het leukste en het minst leuk aan je werk en waarom?

Wat ik erg leuk vind aan mijn werk is dat ik enerzijds bezig ben met technologie, want dat is natuurlijk echt mijn passie. Maar daarnaast heb ik in mijn functie ook de mogelijkheid om veel kennis over te dragen. Ik ben deels mentor voor junioren, trainees en nieuwe collega's, en dat is iets wat ik graag doe.

Hoe zou je de bedrijfscultuur omschrijven bij Novaware?

Wat ik zo leuk vind aan Novaware is dat we een klein, informeel team zijn, maar toch alle benodigde disciplines in huis hebben om softwareprojecten van A tot Z te kunnen uitvoeren. Daarnaast is er ook veel ruimte voor verbinding binnen Novaware. Zo werken we niet alleen hard aan projecten, maar we delen ook persoonlijke verhalen met elkaar en we ondernemen activiteiten buiten werktijd. Hierbij vieren we niet alleen successen, maar we staan ook stil bij tegenslagen en delen deze met elkaar.

Welke kansen voor groei zie jij voor jezelf binnen het bedrijf?

Ik ben van mening dat er voor veel vakgebieden ruimte is om te blijven groeien, zo ook binnen ons vakgebied. De ontwikkelingen gaan continu door en daar moeten wij in meegaan.

Dus zijn we voortdurend bezig met bijleren en up-to-date blijven. Elk nieuw project is voor ons een kans om te kijken welke nieuwe technieken en ontwikkelingen er zijn en hoe we die kunnen inzetten.

Een ambitie van mij is om ons ontwikkelteam naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen, bijvoorbeeld door het behalen van de solutions partner status binnen het Microsoft Cloud Partner Program. Het doel hiervan is om zoveel mogelijk kennis in het team te vergaren en ervoor te zorgen dat al onze collega's zich optimaal kunnen blijven ontwikkelen.

Tot slot

Zijn er nog dingen die je kwijt wilt of dingen die een aankomend Senior .NET Developer moet weten wanneer die eventueel wil werken bij Novaware?

Bij Novaware is geen dag hetzelfde. We werken voor uiteenlopende klanten en aan vele projecten. Elk project kent zijn eigen technische uitdagingen en je werkt samen met verschillende disciplines binnen het team.  Er zijn verschillende manieren om waarde toe te voegen en door te groeien binnen Novaware. Eigen initiatief wordt gewaardeerd en eigenlijk is niets ondenkbaar.

.NET vacature Zwolle

Wat voor jou? Bekijk hier de vacature!

Wil je graag kennismaken, meer te weten komen over werken bij Novaware of ben je geïnteresseerd in de functie van Senior .NET Developer? Klik dan hier om naar onze vacaturepagina te gaan! Voor vragen mag je altijd bellen, mailen of langskomen.
Lees meer
Meer over Wat voor jou? Bekijk hier de vacature!
Vacatures

Niks voor jou?

Dat kan natuurlijk!

Is dit niet jouw droombaan? Maar wil je wel bij Novaware werken? We hebben nog meer vacatures, Bekijk ze maar eens!
Lees meer
Meer over Niks voor jou?