Roeline, Product Owner bij Novaware

Altijd al willen weten wat een Product Owner doet bij Novaware? Roeline vertelt over haar werk als Product Owner bij Novaware.

Vacature Product Owner

Waarom Novaware?

Wat mij aanspraak was de diversiteit van klantprojecten, de flexibiliteit en persoonlijke aandacht. Inmiddels werk ik hier bijna 5 jaar en wat ik vooral zo leuk vind aan mijn rol en werken bij Novaware is de organisatie die écht betrokken is bij haar medewerkers. De persoon staat hier op de eerste plaats en daarna pas de functie of het werk dat je doet. Wat ik ook waardeer aan deze functie, is de zelfstandigheid die je hebt. Als je bijvoorbeeld ideeën hebt waarvan je kan aangeven dat die een toegevoegde waarde hebben voor jouw rol of de organisatie, dan is er ruimte om deze te realiseren en krijg je de mogelijkheid om ermee aan de slag te gaan. Daarnaast vind ik het fijn dat er flexibele werktijden zijn en de dat je de vrijheid krijgt om thuis of op kantoor te werken. Dit zorgt voor een goede werk-privébalans.

Werkzaamheden

Wat vind je het allerleukste aan je functie bij Novaware?

In mijn rol als product owner / projectmanager haal ik de meeste positieve energie uit samenwerken met het team en het blij maken van klanten. Dat doen we door mooie oplossingen te realiseren. Dat is bij Novaware steeds aan de orde. En het is nooit saai! Doordat we een heel divers klantenbestand hebben spelen er altijd wel nieuwe dingen. Zo heeft iedere klant weer een andere focus en personen om mee samen te werken, waardoor er een andere aanpak nodig is. Deze variatie aan klanten en opdrachten maakt het werk interessant en uitdagend. En afhankelijk of er bij de klant wel of geen dedicated product owner aanwezig is heb je binnen projecten ook een andere rol: consultant, projectmanager, product owner.

Welke vaardigheden zijn belangrijk voor jouw functie?

De belangrijkste vaardigheden zijn: organiseren, samenwerken en analytisch vermogen. Goed kunnen organiseren is belangrijk omdat je in dit vak altijd nieuwe uitdagingen tegenkomt waar je gestructureerd mee om moet gaan. Tegenvallers, uitdagingen dienen te worden geïdentificeerd en ontleed te worden. Van daaruit kun je dan weer een plan van aanpak en planning maken. Door het diverse klantenbestand is het verdiepen in de klantorganisaties met hun strategieën, bedrijfsprocessen en bedrijfsculturen zeer belangrijk, alleen dan kun je een goede adviseur/sparringpartner worden. Dat is de basis om te bepalen welke functionaliteiten waarde toevoegen voor de organisatie.

Maar het belangrijkste is dat je als projectmanager niets kunt bereiken zonder het team. Daarom is het belangrijk dat je goed kunt communiceren en samenwerken met anderen om ervoor te zorgen dat iedereen hetzelfde doel nastreeft. Dat vereist ook people management vaardigheden. In principe ben je als projectmanager een echte generalist met kennis van een veelvoud aan uiteenlopende onderwerpen.

Werken bij

Hoe zou je de bedrijfscultuur bij Novaware beschrijven?

Ik zou de bedrijfscultuur bij Novaware beschrijven als: betrokken, gemoedelijk en open. Het wordt erg gewaardeerd als je zelf initiatief toont en er is veel ruimte voor persoonlijke groei. De open en transparante communicatie draagt bij aan een positieve samenwerking. Op de werkvloer is er een goede balans tussen hard werken en lol hebben met elkaar.

Welke kansen voor groei zie jij voor jezelf binnen Novaware?

Wij zijn een platte organisatie met 17 personen en hebben heel veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Omdat we nog relatief klein zijn draag ik nu verschillende petten. Wanneer wij verder groeien kunnen bepaalde taken zoals data-analyse/-verzameling van websites bij andere collega's worden belegd. Een nieuwe projectmanager die samen met mij de projecten beheert zal mij meer ruimte geven voor de invulling van mijn managementrol; teamsamenwerking, procesoptimalisatie en de groei van de organisatie. Als project-/organisatiemanager kun je altijd blijven doorontwikkelen omdat het veel verschillende facetten heeft. In de komende jaren wil ik op verschillende gebieden hiermee aan de slag gaan, ook ondersteund met opleidingen.

Tot slot

Zijn er nog dingen die je kwijt wilt of dingen die een aankomend Product Owner moet weten wanneer die eventueel wil werken bij Novaware?

Een aankomend Product Owner / projectmanager moet weten dat we diverse werkzaamheden hebben. We draaien verschillende nieuwe projecten tegelijk als ook dat we met bestaande klanten doorontwikkeling doen op applicaties. Dit betekent dat je vaak moet schakelen tussen klanten en projecten. Dat moet je niet alleen leuk vinden, maar ook kunnen. Natuurlijk verdeel je het werk en hoef je niet elke dag met alle zaken tegelijkertijd bezig te zijn, maar je moet wel in staat zijn om bijvoorbeeld één groot project met vier kleine projecten en twee klanten tegelijkertijd aan te kunnen. Het is daarbij belangrijk dat je overzicht houdt.

Je hebt te maken met verschillende producten en klanten, wat het werk uitdagend maakt. Als ook de verschillende rollen als consultant, projectmanager en product owner. In de vervulling van de rol is ook ruimte voor eigen accent. Als projectmanager hoef je niet alles over de verschillende producten en klanten tot in detail te weten. Als je maar weet bij wie en waar je de juiste informatie kunt ophalen. Bijvoorbeeld door per applicatie of klant te weten welke collega daaraan werkt.

Niks voor jou?

Dat kan natuurlijk!

Is dit niet jouw droombaan? Maar wil je wel bij Novaware werken? We hebben nog meer vacatures, Bekijk ze maar eens!
Lees meer
Meer over Niks voor jou?