Maaike, Medior .NET Developer bij Novaware

Altijd al willen weten wat een .NET Developer doet bij Novaware? Maaike vertelt over haar werk als .NET Developer bij Novaware.

Vacature Medior .NET Developer

Waarom Novaware?

Ik werkte voorheen bij een ander bedrijf, maar dat werd overgenomen en het was vrij groot. Hierdoor was de structuur en manier van werken anders en dat beviel me niet zo goed. Daarbij waren ze ook niet blij met mijn hond Appa, dus ik begon te zoeken naar iets anders. Toen zag ik dat Novaware een vacature had voor een kantoorvis, omdat ze geen kantoorhond konden vinden. Ik dacht bij mezelf: "Ik heb wel een kantoorhond!" Dus maakte ik een cv voor mijn hond en mezelf. Lees hier het uitgebreide interview met Appa.

Werkzaamheden

Wat is je functie en wat zijn je verantwoordelijkheden?

Ik ben een developer en mijn focus ligt op de back-end. Voor de front-end laat ik het graag over aan Mike (zijn interview over werken als Front-end Developer vind je hier). Ik ben vooral verantwoordelijk voor het draaien van (grote) projecten. Daarnaast voer ik veel pull requests uit en waar nodig ondersteun ik mijn collega’s op support.

Welke vaardigheden zijn belangrijk voor jouw functie?

De belangrijkste vaardigheden zijn analytisch kunnen denken en je moet goed kunnen samenwerken met je collega's omdat je soms moet schakelen. Ook moet je oplossingsgericht zijn en zelfstandig kunnen werken.

Wat is een uitdaging die je hebt gehad op werk?

Umbraco was helemaal nieuw voor mij en het was best wel een uitdaging om te begrijpen hoe het werkt. Vooral als er custom elementen gemaakt moesten worden, want hierbij had ik niet zelf de vrijheid om een oplossing te bedenken. Dit moest echt binnen de Umbraco-omgeving gebeuren.

Tools

Met welke tools werk je?

Ik werk veel met Visual Studio, Umbraco en Azure. Daarnaast hebben we Jira voor de backlog.

Werken bij

Wat vind je het leukste en het minst leuk aan je werk?

Wat ik het leukst vind is gewoon lekker programmeren, dus bezig zijn met het bouwen van digitale oplossingen voor onze klanten. Wat ik het minst leuk vind is de urenregistratie.

Hoe zou je de bedrijfscultuur omschrijven bij Novaware?

Onze bedrijfscultuur is open, informeel en gezellig. Er is ruimte voor een grapje op zijn tijd, maar we blijven ook professioneel. Daarnaast waardeer ik het dat mijn collega's openstaan voor vragen en bereid zijn om te helpen als dat nodig is. Omdat ik zelf nog geen senior ben is fijn dat ik altijd bij iemand terecht kan om te sparren of te vragen hoe ik iets het beste kan aanpakken.

Welke kansen voor groei zie jij voor jezelf binnen het bedrijf?

Ik zie veel ruimte voor groei wat betreft kennisontwikkeling. Daarnaast zie ik mezelf uiteindelijk doorgroeien richting de projectbegeleiding, vergelijkbaar met wat Roeline nu voor ons doet (haar interview over werken als Product Owner vind je hier).

Welke veranderingen zie je in de toekomst voor jouw functie?

Het meest voor de hand liggende is natuurlijk de opkomst van AI. Ik verwacht hierbij dat er toch wel enige automatisering plaatsvindt en dat onze taken makkelijker worden. Je hoort bijvoorbeeld al wel dat ChatGPT heel wat stukken code kan schrijven op basis van wat je invoert en dat het al redelijk in de goede richting komt. Maar het is nog niet accuraat genoeg om voltijds te kunnen worden ingezet. Dus voorlopig zullen onze functies gelukkig nog niet worden vervangen.

Wat vind je van de faciliteiten bij Novaware?

Wat mij betreft prima. Ik heb een goede laptop en allerlei dingen gekregen om thuis goed te kunnen werken. Verder is hier op kantoor alles aanwezig, er zijn snacks en er worden twee keer per week lunches geregeld.

Tot slot

Zijn er nog dingen die je kwijt wilt of dingen die een aankomend Medior . NET Developer moet weten wanneer die eventueel wil werken bij Novaware?

Als je een goeie bak enthousiasme meeneemt dan doe je het vaak heel goed in het team!

.NET vacature Zwolle

Wat voor jou? Bekijk hier de vacature!

Wil je graag kennismaken, meer te weten komen over werken bij Novaware of ben je geïnteresseerd in de functie van Medior .NET Developer? Klik dan hier om naar onze vacaturepagina te gaan! Voor vragen mag je altijd bellen, mailen of langskomen.
Lees meer
Meer over Wat voor jou? Bekijk hier de vacature!
Vacatures

Niks voor jou?

Dat kan natuurlijk!

Is dit niet jouw droombaan? Maar wil je wel bij Novaware werken? We hebben nog meer vacatures, Bekijk ze maar eens!
Lees meer
Meer over Niks voor jou?